Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Zahraničie

Pásmo Gazy: Ozbrojené krídlo Hamasu bude v zdĺhavej vojne pokračovať

Čínsky komentátor Victor Gao kladie kvet na pamiatku obetí pri príležitosti prvého výročia teroristického útoku spáchaného palestínskym islamistickým hnutím Hamas na juhu Izraela v Pakingu v pondelok 7. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Vyhlásenia hovorcu odvysielala televízna stanica Al-Džazíra na prvé výročie najhoršieho teroristického útoku v dejinách Izraela. P

Tel Aviv 7. októbra (TASR) - Ozbrojené krídlo militantného hnutia Hamas v pondelok prisľúbilo, že bude pokračovať v zdĺhavej a vyčerpávajúcej vojne, ktorá sa začala už presne pred rokom. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Rozhodli sme sa pokračovať v zdĺhavom boji, ktorý je pre nepriateľa bolestivý a nákladný," uviedol hovorca krídla militantnej skupiny Abú Ubajda. Upozornil tiež, že desiatky rukojemníkov, ktorých Hamas uniesol 7. októbra 2023 do Pásma Gazy, sú vo "veľmi zložitej" situácii. Podľa jeho slov je "psychický a zdravotný stav zvyšných rukojemníkov vážny".

Vyhlásenia hovorcu odvysielala televízna stanica Al-Džazíra na prvé výročie najhoršieho teroristického útoku v dejinách Izraela. Podľa údajov agentúry AFP si teroristický útok vyžiadal 1206 obetí. Militanti hnutia Hamas do Pásma Gazy uniesli 251 osôb, z ktorých 97 zotrváva v zajatí. Izraelská armáda tvrdí, že 34 z nich už nežije.