Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Peskov: Rusko bude sledovať vývoj v USA po Bidenovom odstúpení

Na snímke americký prezident Joe Biden v nedeľu 21. júla 2024 oznámil, že stiahne svoju kandidatúru na post prezidenta USA a nebude sa uchádzať o znovuzvolenie. Na snímke archívnej z 11. júla 2024 Americký prezident Joe Biden hovorí počas tlačovej konferencie vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pripomenul, že do volieb v USA zostávajú ešte štyri mesiace a to je dlhý čas, počas ktorého sa môže veľa zmeniť.

Moskva 21. júla (TASR) - Kremeľ v nedeľu oznámil, že bude monitorovať vývoj situácie po tom, ako úradujúci prezident USA Joe Biden oznámil, že ukončí svoju predvolebnú kampaň a nebude sa uchádzať o znovuzvolenie na post šéfa Bieleho domu.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pripomenul, že do volieb v USA zostávajú ešte štyri mesiace a "to je dlhý čas, počas ktorého sa môže veľa zmeniť".

"Musíme dávať pozor, sledovať, čo sa bude diať, a venovať sa svojim záležitostiam," povedal Peskov pre spravodajský portál Life.ru citovaný agentúrou Reuters.

Peskov súčasne vyhlásil, že "pre Rusko je prioritou dosiahnutie cieľov špeciálnej operácie" - čo je termín používaný v Rusku pre vojnu rozpútanú voči Ukrajine -, nie výsledky volieb v USA.