Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Po kolínskom dúhovom pride obvinili 13 ľudí z podnecovania k nenávisti

Ilustračné foto. Foto: TASR/Barbora Vizváryová

Na kolínskom pride sa v nedeľu podľa organizátorov zúčastnilo približne 1,2 milióna ľudí.

Kolín nad Rýnom 22. júla (TASR) - Trinásť ľudí obvinili v pondelok nemecké úrady z podnecovania k nenávisti a poškodzovania majetku v súvislosti s dúhovým pochodom na podporu menšiny LGBTQI, ktorý sa v nedeľu konal v Kolíne nad Rýnom. TASR o tom píše na základe správy agentúry DPA.

Obvinení podľa polície vyjadrovali na pochode svoje pravicovo-extrémistické a homofóbne názory a strhli aj viacero dúhových vlajok. Policajtov na ich správanie upozornil svedok. Následne voči delikventom podali trestné oznámenie za podnecovanie k nenávisti a poškodzovanie majetku. Obvinenými sú muži vo veku 18 až 30 rokov. Viacerí z nich mali vyholené hlavy a boli do pol pása nahí, prípadne oblečení v čiernom.

Na kolínskom pride sa v nedeľu podľa organizátorov zúčastnilo približne 1,2 milióna ľudí. Polícia akciu označila za bezproblémovú. Pred pochodom sa však vyskytlo viacero vyhrážok a na zaistenie bezpečnosti akcie boli do ulíc nasadené stovky policajtov. Kolínsky pochod je jedným z najväčších svojho druhu v Nemecku.