Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Po protestoch v priestoroch továrne v Dubline vypukol požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Protest sa konal v bývalej továrni výrobcu farieb Crown Paints v obci Coolock na severe Dublinu.

Dublin 20. júla (TASR) - Viac než 1000 ľudí v piatok vyjadrovalo nespokojnosť s plánmi vlády prerobiť nepoužívanú továreň v severnej časti írskeho Dublinu na ubytovacie zariadenie pre žiadateľov o azyl. Na mieste následne vypukol požiar, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Protest sa konal v bývalej továrni výrobcu farieb Crown Paints v obci Coolock na severe Dublinu. Na mieste sa zhromaždili ľudia a vystúpili rečníci. Demonštranti sa presunuli pred policajnú stanicu a neskôr sa vrátili k továrni. Na mieste bolo nasadené množstvo policajtov.

Protest organizovala skupina s názvom "Coolock Say No" (Coolock hovorí nie), ktorá vyjadruje nespokojnosť s plánmi vlády použiť továreň na ubytovanie žiadateľov o azyl. Organizátori už vopred tvrdili, že pôjde o nenásilné zhromaždenie.

Nepokoje z priestorov tejto továrne hlásili aj počas uplynulého týždňa a 15 ľudí bolo v pondelok predvedených pred súd. Boli obvinení z rôznych priestupkov voči verejnému poriadku. Ďalších šesť osôb sa pred súd postavilo v utorok.