Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 8. október 2024Meniny má Brigita
< sekcia Zahraničie

Po útoku z Libanonu sa rozozvučali sirény v celom strednom Izraeli

Izraelský systém protivzdušnej obrany odpaľuje rakety nad Haderou v Izraeli 1. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Armáda dodala, že niektoré projektily zachytila protivzdušná obrana, zatiaľ čo ostatné dopadli na otvorené priestranstvá.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Jeruzalem 7. októbra (TASR) - Izraelská armáda v pondelok večer uviedla, že po vypálení projektilov z Libanonu sa na celom území stredného Izraela aktivovali poplašné sirény. TASR informuje podľa agentúr AFP, DPA a Reuters.

"Po zaznení sirén v strednej časti Izraela bolo identifikovaných niekoľko striel, ktoré prešli z Libanonu na izraelské územie," uviedla armáda vo vyhlásení.

Armáda dodala, že niektoré projektily zachytila protivzdušná obrana, zatiaľ čo ostatné dopadli na otvorené priestranstvá.

Libanonské hnutie Hizballáh neskôr vo vyhlásení uviedlo, že spustilo raketový útok zameraný na jednotku izraelskej vojenskej rozviedky neďaleko Tel Avivu.

"Raketový útok bol zameraný na základňu Glilot vojenskej spravodajskej jednotky 8200, ktorá sa nachádza na predmestí Tel Avivu," uvádza sa vo vyhlásení Hizballáhu.

Sirény sa v Tel Avive rozozvučali aj skôr v pondelok, keď naň útočilo palestínske hnutie Hamas z územia Pásma Gazy, ako aj jemenskí povstalci húsíovia.

V pondelok izraelské sily pokračovali v útokoch na Libanon, vyslali ďalšie pozemné jednotky cez hranice a zasiahli Bejrút novou vlnou leteckých útokov.