Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Zahraničie

Po vykoľajení vlaku v Komijsku hlásia najmenej dve obete

Na snímke z videa zverejnenej Ruským ministerstvom pre mimoriadne situácie záchranári vynášajú ženu z poškodeného vozňa vlaku po tom, ako sa vykoľajil na trati Inta - Ugolnyj do Komi na severe Ruska 26. júna 2024. Pri vykoľajení osobného vlaku zahynuli najmenej dve osoby a jedna je nezvestná. Foto: TASR/AP

Hospitalizované osoby dostanú po jednom milióne rubľov a ľudia, ktorých na mieste ošetrili, 500.000 rubľov.

Moskva 27. júna (TASR) - Najmenej dve osoby prišli o život a ďalšia je nezvestná po tom, čo sa v stredu v Komijskej republike na severe Ruska vykoľajil vlak. Jedna osoba je nezvestná a desiatky utrpeli zranenia. TASR informuje podľa agentúry AP.

Ruské železnice informovali, že nehoda sa stala o 18.12 h moskovského času (17.12 h SELČ) na úseku medzi mestami Inta a Ugoľnyj. Ruské médiá s odvolaním sa na záchranárov uviedli, že zranenia utrpelo najmenej 50 ľudí.

Vo vlaku sa viezlo 232 pasažierov a smeroval do Novorosijsku na juhozápade Ruska z Vorkuty, banského mesta v Komijskej republike. Pravdepodobnou príčinou nešťastia bol silný dážď, ktorý podmyl časti koľají.

Ruské železnice prisľúbili odškodné vo výške dvoch miliónov rubľov (viac než 17.000 eur) rodinám každej z obetí. Tie takisto dostanú viac než dva milióny rubľov z poistného, píše AFP.

Hospitalizované osoby dostanú po jednom milióne rubľov a ľudia, ktorých na mieste ošetrili, 500.000 rubľov.