Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Zahraničie

Počas izraelskej operácie na brehu Jordánu zahynulo päť Palestínčanov

Izraelskí vojaci. Foto: TASR/AP

Päť Palestínčanov vo veku od 21 do 29 rokov prišlo podľa vyjadrenia vedenia tamojšej nemocnice o život počas operácie izraelskej armády v spomenutom meste.

Ramalláh 14. novembra (TASR) – Počas bojov medzi izraelskou armádou a palestínskymi silami bolo v okolí mesta Tulkarm v severnej časti západného brehu Jordánu zabitých päť Palestínčanov. Vyplýva to z utorkového vyjadrenia vedenia tamojšej nemocnice. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Päť Palestínčanov vo veku od 21 do 29 rokov prišlo podľa neho o život počas operácie izraelskej armády v spomenutom meste. Izraelská armáda pre AFP potvrdila, že operovala v tej istej oblasti západného brehu Jordánu.

Vojna v Pásme Gazy vypukla po útoku palestínskych teroristov vedených Hamasom na Izrael 7. októbra. Zavraždili zhruba 1200 obyvateľov, väčšinou civilistov a odvliekli približne 240 ľudí ako rukojemníkov do Pásma Gazy.

Izrael reagoval odvetnými útokmi na túto palestínsku enklávu. Vláda ovládaná Hamasom v nedeľu uviedla, že útoky si dosiaľ vyžiadali vyše 11.180 obetí, viac než 4600 z nich tvoria deti a 3100 ženy. Ďalších 28.200 ľudí utrpelo zranenia, tieto údaje sa však nedajú nezávisle overiť, pripomína AFP.