Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Počas protestu v Dubline utrpeli zranenia traja policajti

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Polícia uviedla, že zhromaždenie spočiatku prebiehalo pokojne, no neskôr začalo dochádzať k narúšaniu verejného poriadku, pričom polícia sa musela brániť slovným aj fyzickým útokom.

Dublin 20. júla (TASR) - Počas protestu proti plánom írskej vlády prerobiť nepoužívanú továreň v severnej časti Dublinu na ubytovacie zariadenie pre žiadateľov o azyl utrpeli zranenie traja policajti. Jeden protestujúci bol zadržaný, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Protest sa konal v piatok v bývalej továrni na výrobu farieb Crown Paints v obci Coolock na severe Dublinu. Na mieste sa zhromaždili ľudia a vystúpili rečníci. Demonštranti sa presunuli pred policajnú stanicu a neskôr sa vrátili k továrni.

Polícia uviedla, že zhromaždenie spočiatku prebiehalo pokojne, no neskôr začalo dochádzať k narúšaniu verejného poriadku, pričom polícia sa musela brániť slovným aj fyzickým útokom, a to aj s použitím slzotvorného spreja a obuškov.

Ubytovacie zariadenie pre migrantov má mať kapacitu približne 500 ľudí. Vláda sa jeho zriadením snaží reagovať na prudký nárast počtu žiadateľov o azyl a nedostatok bytov.

V poslednom čase badať po celom Írsku nárast počtu útokov na budovy, ktoré majú slúžiť ako ubytovanie pre žiadateľov o azyl, doplnila AFP.