Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Počet obetí požiaru budovy pri Moskve sa zvýšil na osem

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa prvotných informácií záchranárov spôsobila výbuch plynová fľaša.

Moskva 24. júna (TASR) - Na prinajmenšom osem mŕtvych sa podľa predbežných údajov zvýšil počet obetí požiaru, ktorý vypukol v pondelok v kancelárskych priestoroch osemposchodovej budovy v meste Frjazino ležiacom severovýchodne od Moskvy. Oznámil to hovorca miestnych záchranárov, informuje TASR podľa agentúr TASS a Reuters.

"Dvaja ľudia zahynuli po tom, ako vyskočili z okna. Šesť ľudí zostalo vo vnútri budovy, kde sa zrútili vnútorné (nosné) konštrukcie. Podľa predbežných údajov taktiež zahynuli," uviedol hovorca. Dodal, že v priestoroch, kde začalo horieť, sa nachádzalo deväť ľudí, pričom zachrániť sa podarilo len jedného z nich.

Požiar vypukol v pondelok popoludní. Podľa prvotných informácií záchranárov spôsobila výbuch plynová fľaša.

Podľa informácií TASS momentálne horí na piatom až ôsmom poschodí budovy, s plameňmi bojuje vyše 100 hasičov, ktorým pomáha aj zhruba 40 kusov hasiacej techniky vrátane vrtuľníkov Ka-32.

Agentúra Reuters napísala, že zasiahnutá budova bola kedysi súčasťou výskumného inštitútu elektroniky. Viaceré ďalšie médiá uvádzali, že budova patrí k inštitútu Platan. Ruská energetická spoločnosť Roselektronika však neskôr informovala, že nejde o súčasť tohto komplexu. TASS píše, že v budove sú kancelárske priestory, z ktorých väčšinu si prenajímajú súkromné firmy.