Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Zahraničie

Počet obetí ruského útoku na Ľvov stúpol na sedem

Ruské bombardovanie. Foto: TASR/AP

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na stredu zneškodnila štyri strely Ch-101, tri rakety Iskander-K a 22 dronov, uviedli ukrajinské vzdušné sily.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 4. septembra (TASR) - Na sedem sa zvýšil počet obetí nočného ruského útoku na mesto Ľvov na západe Ukrajiny. Medzi obeťami sú tri deti, uviedol v stredu ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko, informuje TASR s odvolaním na správu agentúry AFP.

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj predtým hlásil tri obete a 25 zranených. Podľa neho boli pri útoku poškodené obytné budovy a zranenia utrpelo aj niekoľko detí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil úder za teroristický útok. V príspevku na sociálnej sieti dodal, že útok zasiahol aj mesto Kryvyj Rih, zranenia tam utrpelo päť osôb. Zároveň požiadal spojencov o ďalšiu podporu na posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany.

Sirény varujúce pred útokom sa vo Ľvove rozozvučali v noci na stredu pred východom slnka, informoval tamojší starosta Andrij Sadovyj.

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na stredu zneškodnila štyri strely Ch-101, tri rakety Iskander-K a 22 dronov, uviedli ukrajinské vzdušné sily. Spresnili, že zaznamenali celkovo 42 vzdušných cieľov, 29 dronov a 13 rakiet, napísala agentúra Reuters.