Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Zahraničie

Podnikateľ blízky prezidentovi Madurovi sa stal ministrom priemyslu

Na snímke Nicolás Maduro a Alex Saab. Foto: TASR/AP

Podnikateľa Saaba prepustili v rámci výmeny väzňov so Spojenými štátmi. Tam ho vydali Kapverdské ostrovy pre obvinenia z prania špinavých peňazí.

Caracas 19. októbra (TASR) - Vo Venezuele sa novým ministrom priemyslu stal podnikateľ Alex Saab, uviedol venezuelský prezident Nicolás Maduro v piatok prostredníctvom sociálnej siete. Podnikateľ, ktorého prepustili na slobodu vlani v rámci výmeny väzňov so Spojenými štátmi, je prezidentovým blízkym spojencom. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

Saab nahradí vo funkcii Pedra Tellechea, ktorý sa stal ministrom priemyslu v auguste po tom, čo ho venezuelský prezident v rámci rozsiahlych zmien vo vláde po sporných prezidentských voľbách presunul z ministerstva pre ropný priemysel.

Podnikateľa Saaba prepustili v rámci výmeny väzňov so Spojenými štátmi. Tam ho vydali Kapverdské ostrovy pre obvinenia z prania špinavých peňazí.

Bývalý minister priemyslu Tellechea oznámil prostredníctvom sociálnej siete, že odstúpil z funkcie ministra pre "zdravotné problémy, ktoré si vyžadujú okamžitú pozornosť". Zároveň uviedol, že je vďačný, že mohol byť súčasťou vlády.

Spojené štáty, Európa a väčšina štátov Latinskej Ameriky odmietli uznať Madurovo víťazstvo v júlových prezidentských voľbách a žiadali zverejnenie volebných záznamov, ktoré podľa opozície dokazujú, že ich kandidát porazil Madura.