Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Zahraničie

Podoľak:Putinov mierový návrh je neseriózny, pre rokovania nemá význam

Ruský prezident Vladimir Putin hovorí počas stretnutia na ruskom ministerstve zahraničných vecí 14. júna 2024 v Moskve. Foto: TASR/AP

Putin v piatok uviedol, že Rusko zastaví paľbu a začne mierové rokovania v prípade, ak sa Ukrajina vzdá svojich ambícií o členstvo v Severoatlantickej aliancii.

Kyjev 14. júna (TASR) - Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v piatok odmietol "mierový návrh" ruského prezidenta Vladimira Putina. Podľa Podoľaka nejde o seriózny pokus o mierovú dohodu. Informuje o tom TASR s odvolaním na agentúru Reuters.

Podoľak povedal, že návrh Kremľa nemá význam pre žiadne rokovania. Dodal, že medzi Putinovým vyhlásením a podmienkami Ukrajiny na ukončenie vojny "neexistuje možnosť nájsť kompromis".

Putin v piatok uviedol, že Rusko zastaví paľbu a začne mierové rokovania v prípade, ak sa Ukrajina vzdá svojich ambícií o členstvo v Severoatlantickej aliancii a stiahne svojich vojakov zo štyroch ukrajinských oblastí, na ktoré si Moskva nárokuje. Ruská armáda je podľa jeho slov pripravená zaručiť bezpečné stiahnutie sa ukrajinských vojakov.