Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Zahraničie

Pokračuje pátranie po poslednej nezvestnej osobe z jachty Bayesia

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Telá piatich nezvestných vrátane britského technologického magnáta Mikea Lyncha sa podarilo nájsť, píše AP a dodáva, že jedna žena je naďalej nezvestná.

Palermo 23. augusta (TASR) - Talianska pobrežná stráž a hasiči v piatok pokračovali v pátraní po poslednej zo šiestich nezvestných osôb z potopenej jachty Bayesia. TASR o tom informuje podľa agentúry AP a stanice Sky News.

Telá piatich nezvestných vrátane britského technologického magnáta Mikea Lyncha sa podarilo nájsť, píše AP a dodáva, že jedna žena je naďalej nezvestná. Pobrežná stráž uviedla, že dúfa v pokrok pri pátraní po Lynchovej 18-ročnej dcére Hannah.

Miestna prokuratúra zbiera dôkazy pre potreby trestného vyšetrovania potopenia jachty. To spustili bezprostredne po tragédii, hoci neboli oficiálne určení žiadny podozriví, píše AP. Britskí vyšetrovatelia uviedli, že je ešte príliš skoro, aby sa vyjadrili k výsledkom vlastného vyšetrovania.

Giovanni Costantino, šéf spoločnosti The Italian Sea Group vlastniacej firmu, ktorá loď postavila, pre Sky News uviedol, že časť viny nesie posádka a kapitán lode. Pripomenul ľudské zlyhanie a tiež povedal, že posádka nebola v stave pohotovosti.