Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Zahraničie

´Kanibalský´ policajt je vinný, chcel uniesť, uvariť a zjesť ženy

Na nedatovanej snímke policajný dôstojník Gilberto Valle s dcérou Foto: TASR/AP

Morbídny prípad Newyorčana Gilberta Valleho prekročil hranicu medzi fantazírovaním o kanibalizme na internete a realitou.

New York 12. marca (TASR) - Porota amerického federálneho súdu dnes uznala newyorského policajta za vinného v prípade prípravy únosu, uvarenia a zjedenia niekoľkých žien.

Morbídny prípad Gilberta Valleho, prezývaného bulvárnymi médiami "kanibalský policajt", prekročil hranicu medzi fantazírovaním o kanibalizme na internete a realitou. Muž podnikol konkrétne kroky na únosy žien, uviedla tlačová agentúra Reuters.

Porota tiež uznala 28-ročného policajta vinným z toho, že neoprávnene použil databázu justičných orgánov, aby získal osobné údaje možných obetí.

Obhajkyňa Julia Gattová povedala porotcom, že takmer po roku fantazírovania o zhruba dvoch desiatkach žien - pričom v mnohých prípadoch sa na internete rozbehla diskusia o únose s inými fetišistami - sa žiadny organizátor s iným ani nestretol, neposkytol peniaze, ani nespáchal žiadny zločin.

Gattová tvrdila, že jej klient bol ponorený do fantazijnej roly na internete. Za prípravu únosov čelí Valle až doživotiu a za prienik do databázy môže dostať do päť rokov.

Prokuratúra obhajobe odporovala, že analýzou Valleho počítača sa zistilo urobenie konkrétnych krokov pre únos jeho manželky a najmenej piatich ďalších žien, ktoré poznal, informovala AP.

Okrem toho, že policajt vo vyhradenej databáze vyhľadával potenciálne ciele, zisťoval na internete, ako omámiť človeka chloroformom. Súhlasil, že za 5000 dolárov unesie jednu ženu pre muža z New Jersey, ktorý teraz čaká na proces.