Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Zahraničie

Polícia uzatvorila základnú školu v Newtowne

Žena utešuje malé dievča počas zádušnej omše na počesť obetí streľby v základnej škole v Newtowne, 15. decembra 2012. Foto: TASR/AP

K preventívnemu uzatvoreniu školy došlo v prvý deň, kedy sa deti vracali po streleckej masakre, pri ktorej zomrelo 28 ľudí.

Newtown 18. decembra (TASR) - Jednu základnú školu v meste Newtown v americkom štáte Connecticut dnes polícia uzatvorila, a to v prvý deň, v ktorý sa väčšina detí vrátila do škôl po streleckej masakre Adama Lanzu.

Polícia preventívne zatvorila základnú školu Head O'Meadow v Newtowne a podľa policajného vyhlásenia zostane zatvorená celý deň. Popri tom sa zároveň konali ďalšie pohreby obetí piatkovej streľby, ku ktorej došlo na základnej škole v neďalekej mestskej časti Sandy Hook.

"Všetko, čo vám môžem povedať, je, že sme podnikli preventívne opatrenia týkajúce sa všetkých zainteresovaných ľudí," povedal policajný dispečer v Newtowne tlačovej agentúre Reuters.

Zatvorenie školy Head O'Meadow bolo ohlásené práve v čase, keď sa smútoční hostia schádzali na poslednú rozlúčku s niekoľkými z 20 detí a šiestich dospelých, ktorých zastrelil 20-ročný Lanza na základnej škole v Sandy Hook. Strelec zabil celkovo 28 ľudí, vrátane svojej matky a seba.