Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia vyšetruje rannú streľbu na hodinárstvo

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Krátko po 4.00 h neznáma osoba vypálila viac ako 20 rán z plnoautomatickej zbrane na fasádu budovu vo štvrti Niehl, kde sa nachádza predajňa hodín.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kolín nad Rýnom 21. septembra (TASR) - Nemecká polícia vyšetruje sobotnú streľbu na predajňu hodín v Kolíne nad Rýnom ako možné prepojenie s nedávnymi výbuchmi v meste, uviedol policajný hovorca. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Krátko po 4.00 h neznáma osoba vypálila viac ako 20 rán z plnoautomatickej zbrane na fasádu budovu vo štvrti Niehl, kde sa nachádza predajňa hodín. Potom utiekla.

Pred budovou sa našli nábojnice, povedal hovorca s tým, že nedošlo k žiadnym zraneniam. Okolnosti streľby nie sú stále známe, prokuratúra a polícia sa domnievajú, že incident pravdepodobne súvisí s organizovaným zločinom a dvoma nedávnymi výbuchmi v centre mesta.

Vo štvrtok šéf kolínskej kriminálky Michael Esser uviedol, že pravdepodobne ide o spôsob riešenia sporu medzi súperiacimi zločineckými gangmi a na prípadoch pracuje viac ako 60 vyšetrovateľov.

Vrchný prokurátor Ulrich Bremer povedal, že pravdepodobne ide o zmiznutie zhruba 300 kilogramov marihuany a skupina, ktorá bola okradnutá, sa teraz pokúša túto stratu buď nahradiť alebo získať drogy späť.