Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Polícia zatkla šesť pašerákov z Gangu nindža korytnačiek

Polícia v Malajzii Foto: TASR/AP

Počas zásahu bolo zhabaných približne 200 suchozemských a vodných korytnačiek a iných druhov plazov spolu s ďalšími zvieratami v hodnote približne 52.300 amerických dolárov.

Kuala Lumpur 10. júla (TASR) – Malajská polícia počas razie zatkla šesť členov medzinárodnej zločineckej organizácie zvanej "Gang nindža korytnačiek" a zhabala približne 200 suchozemských a vodných korytnačiek, ktoré gang pašoval, uviedli v utorok malajské úrady. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

Zástupcovia polície a štátnej ochrany prírody vykonali raziu začiatkom júla v dome v Kuala Lumpur a zatkli počas nej štyroch občanov Kambodže a dvoch občanov Malajzie, vyhlásil riaditeľ odboru ochrany prírody a národných parkov Abdul Kadir Abu Hashim. Všetci zatknutí sú členmi medzinárodného Gangu nindža korytnačiek, ktorý sa zameriava na pašovanie plazov.

Počas zásahu bolo zhabaných približne 200 suchozemských a vodných korytnačiek a iných druhov plazov spolu s ďalšími zvieratami v hodnote približne 52.300 amerických dolárov, dodal Abu Hashim. Medzi zhabanými plazmi bola napríklad ohrozená korytnačka Hamiltonova, kožnatka, kajmanka dravá a korytnačka uhoľná, ale aj scink či tri hady.

Malajské úrady vykonali už druhú takúto raziu za menej než týždeň. Pri tej predchádzajúcej koncom júna zhabali 400 suchozemských korytnačiek určených na predaj v juhovýchodnej Ázii. Hodnota zhabaných zvierat dosahovala na čiernom trhu 805.084 amerických dolárov.

Zvieratá sa do Malajzie dostávajú najčastejšie cestnou dopravou alebo letecky v batožine a boli určené pre milovníkov exotických domácich zvierat, dodal riaditeľ.