Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Poľské mesto Wroclaw sa pripravuje na povodňovú vlnu

Na snímke zaplavený dom v meste Kladsko (Klodzko) na juhozápade Poľska. Foto: TASR/AP

Podľa prvých odhadov sa na Odre neočakáva taká vysoká povodňová vlna, akú zaznamenali v roku 1997, keď voda zaplavila približne tretinu plochy mesta.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Varšava 16. septembra (TASR) - Po rozsiahlych záplavách a silnom daždi na juhozápadne Poľska sa na povodňovú vlnu na rieke Odra pripravuje aj mesto Wrolcaw v Dolnom Sliezsku. Primátor mesta Jacek Sutryk vydal výstrahu pre stúpajúcu hladinu rieky, informuje TASR podľa agentúry DPA.

K súvisiacim opatreniam patrí nepretržité monitorovanie hrádzí, kontrola a ochrana kanalizačnej siete a uzatvorenie priechodov cez hrádze, spresnil Sutryk vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Facebook.

Podľa prvých odhadov sa na Odre neočakáva taká vysoká povodňová vlna, akú zaznamenali v roku 1997, keď voda zaplavila približne tretinu plochy mesta.

Sutryk zdôraznil, že infraštruktúra mesta je teraz v oveľa lepšom stave a má nové hrádze, retenčné nádrže i protipovodňové poldre. Vyjadril nádej, že povodeň v meste neurobí veľké škody.

Juh a juhozápad Poľska od piatka sužujú výdatné dažde, ktoré zapríčinili rozvodnenie niektorých vodných tokov. V noci na nedeľu sa situácia na mnohých miestach zdramatizovala, napísal server Onet.pl.