Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Poľsko vyšetruje smrť amerického dôstojníka ako neúmyselné zabitie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bartosz Okoniewski z okresnej prokuratúry v Poznani uviedol, že telo 45-ročného dôstojníka sa našlo v utorok v byte neďaleko americkej vojenskej základne.

Varšava 5. septembra (TASR) - Poľská prokuratúra vo štvrtok oznámila, že vyšetruje smrť amerického podplukovníka, ktorého telo objavili v byte v meste Poznaň, ako neúmyselné zabitie. TASR o tom informuje podľa správy agentúry PAP.

Bartosz Okoniewski z okresnej prokuratúry v Poznani uviedol, že telo 45-ročného dôstojníka sa našlo v utorok v byte neďaleko americkej vojenskej základne. Regionálny rozhlas Poznaň s odvolaním sa na americkú televíziu Fox News identifikoval mŕtveho ako Joshuu Camara.

"Predbežne bolo spustené vyšetrovanie činu neúmyselného zabitia... Rozhodujúce však budú výsledky pitvy, ktorá sa pravdepodobne uskutoční tento týždeň," povedal Okoniewski a dodal, že dôležité budú aj výsledky toxikológie, ale tie si vyžiadajú viac času. Vyšetrovatelia sa však podľa PAP už v tejto chvíli domnievajú, že na smrti amerického dôstojníka sa nepodieľali iné osoby.

Podľa Okoniewskeho je Poľsko povinné vyšetriť prípad podľa svojich vlastných zákonov. Avšak na základe medzinárodných dohôd môžu Spojené štáty požiadať o prevzatie prípadu, píše PAP.

Fox News v stredu informovala, že Camara bol dôstojníkom pre styk s verejnosťou, ktorý v Poznani pôsobil od júna 2024. Bol držiteľom niekoľkých amerických vojenských vyznamenaní.