Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Francúzsky poslanec si kúpil drogy od dílera, nachytala ho polícia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Poslanec sa priznal v príspevku na sociálnej sieti X a napísal, že trpí závislosťou a vyhľadá lekársku pomoc.

Paríž 22. októbra (TASR) - Francúzsky poslanec sa v utorok priznal, že ho polícia nachytala pri tom, ako si na ulici kúpil od neplnoletého dílera syntetickú drogu. Jeho protizákonné konanie ostro kritizoval francúzsky minister vnútra Bruno Retailleau, píše TASR s odvolaním sa na správu agentúry AFP.

Poslanca krajne ľavicovej strany Nepoddajné Francúzsko (LFI) Andyho Kerbrata (34) chytila polícia 17. októbra s 1,35 gramu drogy 3-MMC, uviedla prokuratúra. Ide o tzv. dizajnovú drogu, ktorá má napodobňovať účinky kokaínu za približne polovičnú cenu.

Neplnoletý díler mal pri sebe jeden gram syntetickej drogy a 200 eur v hotovosti, dodala prokuratúra. Kerbrata nezadržali, polícia však záležitosť vyšetruje.

Poslanec sa priznal v príspevku na sociálnej sieti X a napísal, že trpí závislosťou a vyhľadá lekársku pomoc.

Predsedníčka poslaneckého klubu LFI Mathilde Panotová v reakcii uviedla, že "závislosť je zdravotný problém". Dodala, že dúfa v skorý návrat Kerbrata k vykonávaniu svojho poslaneckého mandátu v Národnom zhromaždení.

Kerbratovi vyjadrila podporu aj poslankyňa strany Zelených Sandrine Rousseauová. "Všetko ste priznali. Liečite sa. Vráťte sa k nám v dobrom stave," odkázala.

Minister vnútra Retailleau však na sociálnej sieti uviedol, že Kerbrat musí za svoje činy vyvodiť dôsledky. Poslanci sú podľa neho povinní ukazovať príkladné správanie. "Je neprípustné, aby si francúzsky poslanec kupoval syntetické drogy od pouličného dílera," dodal.