Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Zahraničie

ĎALŠIA OBEŤ POVODNÍ V ČESKU: Telo ženy sa našlo v Poľsku

Na archívnej snímke povodne v Česku. Foto: TASR - Bohdan Kopčák

Žena bola súčasťou posádky auta, ktoré v ten deň spadlo do rozbúrenej rieky Staříč pri obci Lipová-lázně.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Praha 23. októbra (TASR) - Septembrové povodne v Česku majú ďalšiu potvrdenú obeť. Je ňou 27-ročná žena, ktorej telo sa našlo v prihraničnej obci na poľskej strane. V stredu to na sociálnej sieti X uviedla česká polícia. Ide o druhú obeť v Olomouckom kraji a celkom šiestu potvrdenú obeť povodní, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Od poľských kolegov sme obdržali výsledky odborného skúmania DNA uskutočneného na tele nájdenom v Poľsku pri obci Glucholazy. Analýzou bolo potvrdené, že ide o 27-ročnú ženu, ktorá bola nezvestná od 14. septembra," napísala česká polícia.

Žena bola súčasťou posádky auta, ktoré v ten deň spadlo do rozbúrenej rieky Staříč pri obci Lipová-lázně. Spolu s ňou boli v aute ďalšie tri osoby. Jednej sa podarilo dostať na breh, po zvyšných troch polícia pátrala. Zničené auto našla až o dva dni neskôr asi pol kilometra ďalej, bolo však prázdne. Telo ženy, ktoré sa potom našlo v Poľsku, bolo asi 30 kilometrov od miesta, kde auto spadlo do rieky. Zvyšných dvoch nezvestných sa podľa polície doteraz nepodarilo nájsť.

Druhou obeťou v Olomouckom kraji je seniorka z Kobylej nad Vidnavkou v okrese Jeseník, ktorá odišla z evakuačného centra do svojho domu, kde ju potom strhol silný prúd.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)