Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Požiar továrne v Južnej Kórei si vyžiadal najmenej 22 obetí

Juhokórejský prezident Yoon Suk Yeol, hore štvrtý zľava, prichádza na miesto požiaru v továrni na výrobu lítiových batérií v juhokórejskom meste Hwaseong v pondelok 24. júna 2024. Foto: TASR/AP

Požiar lítiových batérií je náročné uhasiť bežnými hasiacimi metódami. Hasiči sa preto plamene snažia uhasiť pieskom, priblížil predstaviteľ miestneho hasičského zboru.

Soul 24. júna (TASR) - Najmenej 22 ľudí zahynulo a osem ďalších utrpelo zranenia v pondelok pri požiari v továrni na výrobu lítiových batérií v Južnej Kórei. Uviedol to v pondelok miestny hasičský zbor, píše TASR s odvolaním na správy agentúr AFP a AP.

"Medzi obeťami je celkovo 20 cudzincov vrátane 18 Číňanov, občana Laosu a jednej osoby neznámej národnosti," povedal predstaviteľ hasičov. "Väčšina tiel je značne popálená, takže identifikácia bude chvíľu trvať," dodal.

Plamene zachvátili továreň firmy Aricell v meste Hwasong južne od juhokórejskej metropoly Soul. V čase nešťastia pracovalo v továrni viac ako 100 ľudí, informoval miestny hasičský zbor. Zamestnanci počuli sériu výbuchov na druhom poschodí budovy, kde sú batérie kontrolované a balené.

Hasiči naďalej pátrajú po jednej nezvestnej osobe. Požiar sa im podarilo z veľkej časti dostať pod kontrolu a snažia sa zabrániť jeho rozšíreniu na neďaleké továrne.

Južná Kórea je významným výrobcom batérií vrátane tých pre elektromobily. Tamojší výrobcovia ich dodávajú automobilkám po celom svete vrátane spoločnosti Tesla.

Požiar lítiových batérií je náročné uhasiť bežnými hasiacimi metódami. Hasiči sa preto plamene snažia uhasiť pieskom, priblížil predstaviteľ miestneho hasičského zboru.