Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Zahraničie

Požiar v nemeckom centre pre utečencov si vyžiadal jednu obeť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zmienené centrum pozostáva zo 48 obytných kontajnerov, v ktorých zriadili dočasné ubytovanie pre žiadateľov o azyl.

Hamburg 8. júla (TASR) - Jednu obeť na živote a 20 zranených si v pondelok vyžiadal rozsiahly požiar v centre pre utečencov v severonemeckom meste Buchholz in der Nordheide ležiacom neďaleko Hamburgu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Zmienené centrum pozostáva zo 48 obytných kontajnerov, v ktorých zriadili dočasné ubytovanie pre žiadateľov o azyl.

Požiar vypukol približne napoludnie na prvom poschodí dvojpodlažného objektu. Na mieste zasahovalo zhruba 150 hasičov, ktorí prehľadávali všetky kontajnery. Plamene sa podľa hovorcu hasičského zboru podarilo dostať pod kontrolu pomerne rýchlo a záchranné operácie sa skončili v popoludňajších hodinách.

Vo vážnom stave je jeden policajt a zamestnanec zariadenia, ktorí utrpeli ťažké popáleniny. Hovorca hasičov bezprostredne nevedel informovať o závažnosti poranení ďalších osob, z ktorých viacero hospitalizovali. Identita obete, ktorej telo sa našlo v budove, zatiaľ nie je známa.

Príčina vzniku požiaru sa stále vyšetruje. Podľa vyhlásenia polície sa ešte v pondelok ráno objavili náznaky hroziaceho požiaru. Policajti aj zamestnanci upozorňovali na zápach benzínu, pričom polícia dostala tip, že niekto zakladá v budove požiar.