Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Predjordánsko: Izraelské útoky mali podľa zdravotníkov 5 obetí

Izraelský tank. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda tvrdí, že zasiahla "teroristickú bunku".

Ramalláh 11. septembra (TASR) - Pri izraelských útokoch na okupovanom Západnom brehu Jordánu prišli v stredu o život piati Palestínčania, uviedol v utorok Palestínsky Červený polmesiac. Izraelská armáda tvrdí, že zasiahla "teroristickú bunku", píše TASR podľa správy agentúry AFP.

Päť ľudí zahynulo "v dôsledku izraelských útokov zo vzduchu na skupinu obyvateľov v Túbáse," povedal hovorca palestínskej organizácie Červeného polmesiaca pre agentúru AFP a dodal, že telá obetí previezli do nemocnice v Túbáse, ktorú v tomto palestínskom meste prevádzkujú s podporou Turecka.

Podľa Červeného polmesiaca došlo k paľbe z dronov v blízkosti mešity v Túbáse na svitaní.

Izraelská armáda v stredu uviedla, že jej zložky "momentálne uskutočňujú protiterostické akcie v okolí miest Túbás a Tammún" a že jedno z jej lietadiel zasiahlo "ozbrojenú teroristickú bunku" počas operácie v provincii Túbás na severe Predjordánska. Počet obetí nespresnili.

Izrael koncom augusta spustil rozsiahlu ofenzívu na severe Západného brehu vrátane oblasti okolo mesta Túbás.

Palestínske zdravotnícke zdroje minulý týždeň informovali, že pri izraelskom leteckom útoku na automobil v meste Túbás zahynuli piati ľudia. Podľa izraelskej arámdy išlo o "tri cielené útoky na ozbrojených teroristov" a medzi obeťami bol aj "významný terorista Zakarijá Muhammad Zubajdí z oblasti Džanínu" v Predjordánsku.