Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Zahraničie

PREVRÁTENÁ LOĎ: Hlásia najmenej 50 obetí

Na snímke ľudia sa zhromaždili v prístave v meste Goma na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR) vo štvrtok 3. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Doteraz sa podarilo zachrániť približne 40 ľudí, niektorých z nich už previezli do nemocnice.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Goma 3. októbra (TASR) - Na jazere Kivu na východe Konžskej demokratickej republiky (KDR) sa vo štvrtok prevrátila loď s desiatkami cestujúcich, pričom zahynulo najmenej 50 ľudí. Pre agentúru AP to uviedli svedkovia nehody, informuje TASR.

Doteraz sa podarilo zachrániť približne 40 ľudí, niektorých z nich už previezli do nemocnice. Záchranné akcie podľa úradov pokračujú, pričom v súčasnosti nemožno odhadovať presnejší počet obetí. Bezprostredne nie je jasné, koľko osôb bolo na palube, preživší však pre agentúru Reuters povedali, že ich bolo asi 200.

Loď preťažená cestujúcimi sa potopila, keď sa snažila zakotviť len niekoľko metrov od prístavu Kituku, uviedli svedkovia. Ide o najnovšiu smrteľnú nehodu lode v tejto stredoafrickej krajine, kde je často na vine nešťastí preplnenosť lodí. V lete tohto roka sa neďaleko hlavného mesta potopila preťažená loď a o život prišlo 80 cestujúcich.