Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Pri dronovom útoku v Belgorodskej oblasti zomrela jedna žena

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu ráno na sociálnej sieti Telegram informovalo, že jeho sily zostrelili v noci na nedeľu nad Belgorodskou oblasťou dva drony.

Moskva 4. augusta (TASR) - Ukrajinský dronový útok si vyžiadal život jednej ženy v meste Šebekino v ruskej Belgorodskej oblasti ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou. Oznámil to v nedeľu tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

"V Šebekine zomrela v dôsledku útoku dronu na bytový dom jedna civilista. Žena zomrela pre poranenia, ktoré utrpela, na mieste ešte pred príchodom zdravotníkov," uviedol Gladkov na sociálnej sieti Telegram. V príspevku pritom informoval, že na Šebekino útočili tri drony, ktoré v meste spôsobili rôzne škody vrátane vybitých okien či požiarov.

Neskôr dopoludnia bol v celej Belgorodskej oblasti vyhlásený poplach varujúci pred raketovými útokmi. Gladkov následne informoval, že mesto Šebekino bolo vystavené ešte jednému útoku a zranenia utrpeli dvaja ľudia.

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu ráno na sociálnej sieti Telegram informovalo, že jeho sily zostrelili v noci na nedeľu nad Belgorodskou oblasťou dva drony.

V noci na nedeľu však útočila aj Moskva na územie Ukrajiny. Ukrajinské vzdušné sily na Telegrame oznámili, že počas nočného útoku zostrelili nad štyrmi ukrajinskými oblasťami päť dronov. Ruské sily, okrem toho vypálili smerom na územie Ukrajiny aj niekoľko rakiet.