Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Pri dronových útokoch na Belgorodskú oblasť údajne zahynuli 4 ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení v utorok ráno uviedlo, že v noci na utorok zostrelilo nad územím krajiny dovedna 38 ukrajinských dronov, píše AFP.

Moskva 9. júla (TASR) - V dôsledku ukrajinských dronových útokov na ruskú pohraničnú Belgorodskú oblasť prišli za uplynulých 24 hodín o život najmenej štyria ľudia, uviedol v utorok tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov. TASR informuje podľa agentúr AFP a Reuters.

"Bolo to veľmi ťažkých 24 hodín pre Belgorodskú oblasť. Štyria ľudia zahynuli a ďalších 20 utrpelo zranenia, z toho 17 zostáva hospitalizovaných v zdravotníckych zaradeniach, dvaja sú vo vážnom stave," spresnil Gladkov v príspevku na platforme Telegram.

Požiar vypukol v noci na utorok pri elektrickej rozvodni v aj Rostovskej oblasti na juhu Ruska po tom, čo Ukrajina nad územie Ruska vypustila "desiatky" dronov, uviedol tamojší gubernátor Vasilij Golubev.

Dronový úrok spôsobil požiar aj na elektrickej rozvodni a v sklade ropy vo Volgogradskej oblasti.

"Masívny" ukrajinský dronový útok bol odrazený tiež v juhoruskej Astrachanskej oblasti, ktorý si však podľa miestnych predstaviteľov nevyžiadal žiadne zranenia.

Viacero Ukrajinou vypustených dronov bolo zničených aj nad Voronežskou oblasťou niekoľko stoviek kilometrov smerom na juh od Moskvy, ako aj nad Kurskou oblasťou na juhozápade Ruska, ktorá hraničí s Ukrajinou. Informácie o možných škodách alebo zraneniach neboli bezprostredne známe.

Ruské ministerstvo obrany vo vyhlásení v utorok ráno uviedlo, že v noci na utorok zostrelilo nad územím krajiny dovedna 38 ukrajinských dronov, píše AFP.

Ukrajina tento rok zintenzívnila svoje útoky na rôzne ciele na území Ruska. Zamerala sa hlavne na infraštruktúru podporujúcu ruské invázne sily, ako sú sklady paliva či ropné rafinérie.