Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Zahraničie

Pri izraelskom útoku v Pásme Gazy zahynulo najmenej 18 ľudí

Na videosnímke pohľad ľudia prehľadávajú ruiny po izraelskom útoku na Gazu. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla, že "uskutočnila presný útok na teroristov Hamasu, ktorí operovali vo veliteľskom a riadiacom centre umiestnenom v budove.

Gaza 6. októbra (TASR) - Pri izraelskom leteckom útoku na mešitu v centrálnej časti pásma Gazy zahynulo v nedeľu skoro ráno najmenej 18 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na palestínsku tlačovú agentúru WAFA.

Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla, že "uskutočnila presný útok na teroristov Hamasu, ktorí operovali vo veliteľskom a riadiacom centre umiestnenom v budove, ktorá predtým slúžila ako mešita Šuhada al-Aksá v oblasti Deir el-Balah".

Vojnu v Pásme Gazy vyvolal masaker vyše 1200 ľudí, ktorých 7. októbra 2023 zabili v priľahlých oblastiach Izraela bojovníci Hamasu, Palestínskeho islamského džihádu a ďalších ozbrojených palestínskych skupín. Podľa údajov tamojšieho Hamasom kontrolovaného ministerstva zdravotníctva, ktoré nerozlišuje medzi úmrtiami civilistov a militantov, zahynulo pri následnej izraelskej ofenzíve v Gaze takmer 42.000 Palestínčanov.