Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Zahraničie

Pri náraze nákladného auta do autobusovej zastávky sa zranilo 35 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslava Cibulková

Civilisti nachádzajúci sa na mieste incidentu páchateľa zastrelili, uviedla miestna polícia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tel Aviv 27. októbra (TASR) - Najmenej 35 ľudí sa v nedeľu zranilo po tom, čo vodič nákladného auta narazil do autobusovej zastávky v izraelskom meste Ramat ha-Šaron neďaleko Tel Avivu. Polícia vyšetruje incident ako úmyselný útok. Informuje o tom TASR na základe správ agentúr AFP, AP a stanice CNN.

Podľa predbežných zistení vodič kamiónu zároveň narazil aj do autobusu, z ktorého práve vystupovali cestujúci. Civilisti nachádzajúci sa na mieste incidentu páchateľa zastrelili, uviedla miestna polícia.

Šesť osôb je vo vážnom stave a ďalších päť ľudí utrpelo stredne ťažké zranenia, oznámila izraelská záchranná služba Červená Dávidova hviezda (MDA). Zranených previezli do štyroch miestnych nemocníc, informuje televízia CNN.

Podľa agentúry AP sa útok odohral v blízkosti sídla izraelskej tajnej služby Mosad.

Izrael si v nedeľu podľa hebrejského kalendára pripomína výročie útoku militantného hnutia Hamas zo 7. októbra minulého roku. Mnohí zo zranených sú podľa portálu The Times of Israel (TOI) starší občania, ktorí vystúpili z autobusu a chystali sa na návštevu múzea pri príležitosti tohto výročia.