Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Zahraničie

Pri raketovom útoku v Odese zahynul civilista, zranených je sedem

Na snímke poskytnutej tlačovou službou 24. ukrajinskej mechanizovanej brigády je letecký pohľad na mesto Chasiv Jar, miesto najťažších bojov s ruskými jednotkami v Doneckej oblasti na Ukrajine v stredu 3. júla 2024. Foto: TASR/AP

Odesa v rovnomennej oblasti je tretím najväčším mestom Ukrajiny. Má viac než jeden milión obyvateľov.

Kyjev 5. júla (TASR) - Jedna osoba prišla o život vo štvrtok pri útoku balistickou strelou na ukrajinské mesto Odesa na pobreží Čierneho mora. Ďalších sedem utrpelo zranenia a poškodená bola prístavná infraštruktúra, uviedol gubernátor Odeskej oblasti Oleh Kiper. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Kiper v príspevku v aplikácii Telegram nešpecifikoval, kde presne v Odeskej oblasti k útoku došlo. Poškodené však podľa neho boli prístavné zariadenia, administratívne a ďalšie budovy. Ukrajinská armáda vo svojom vyhlásení informovala aj o vypuknutí požiaru, ktorý sa podarilo uhasiť.

Z Charkovskej oblasti tamojší gubernátor Oleh Synehubov hlásil ďalšiu obeť ruského útoku riadenou bombou KAB na dedinu Ruska Lozova. Podľa neho je ňou 67-ročná žena. V dôsledku úderu sa zranil aj 74-ročný muž.

Prístavná Odesa je počas vojny na Ukrajine častým cieľom útokov ruských síl a mnohé údery boli zamerané na tamojšiu prístavnú infraštruktúru. Rusko opakovane popiera, že by svoje útoky na Ukrajine cielilo na civilistov alebo civilnú infraštruktúru.

Odesa v rovnomennej oblasti je tretím najväčším mestom Ukrajiny. Má viac než jeden milión obyvateľov.