Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 7. júl 2024Meniny má Oliver
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom útoku na Charkov zahynula jedna osoba

Na snímke zverejnenej tlačovou službou ruského ministerstva obrany v utorok 25. júna 2024 ruskí vojaci strieľajú z neznámeho miesta na Ukrajine. Foto: TASR/AP

Rusko spustilo v máji v Charkovskej oblasti ofenzívu, pričom sa mu už podarilo zabrať značné územie.

Kyjev 30. júna (TASR) - Najmenej jednu obeť a osem zranených si vyžiadal útok ruskej armády na centrum mesta Charkov na severovýchode Ukrajiny. Uviedli to v nedeľu miestni predstavitelia, píše TASR na základe správy agentúry Reuters.

Centrum Charkova zasiahla riadená bomba, na mieste vypukol požiar, napísal starosta Charkova Ihor Terechov v príspevku na platforme Telegram. Dodal, že medzi zranenými je aj osemmesačné dieťa.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov informoval, že v plameňoch sa ocitla miestna pošta. Na mieste zasahovali pohotovostné zložky.

Charkov, druhé najväčšie mesto Ukrajiny, leží asi 30 kilometrov od hraníc s Ruskom a je pravidelným terčom útokov ruskej armády. Moskva pri svojich útokoch čoraz viac používa riadené bomby.

Rusko spustilo v máji v Charkovskej oblasti ofenzívu, pričom sa mu už podarilo zabrať značné územie. Ukrajinskí predstavitelia však tvrdia, že situáciu v okolí hraníc sa armáde podarilo stabilizovať.