Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 17. október 2024Meniny má Hedviga
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom útoku v Kosťantynivke zahynula jedna osoba, dve sú zranené

Ukrajinskí vojaci prenášajú svojho zraneného kamaráta do sanitky. Foto: TASR/AP

Moskva popiera, že by sa počas svojej invázie na Ukrajinu cielene zameriavala na civilistov, avšak pri ruských útokoch už prišli o život tisíce z nich.

Kyjev 24. septembra (TASR) - Jedna osoba zahynula a ďalšie dve sa zranili v utorok pri ruskom útoku riadenými leteckými bombami na mesto Kosťantynivka v Doneckej oblasti, oznámil tamojší gubernátor Vadym Filaškin. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

"Rusi zhodili na mesto dve riadené bomby. Zahynul 39-ročný muž, ďalší dvaja boli zranení a sú v stredne ťažkom stave," napísal Filaškin v príspevku na Telegrame.

Gubernátor dodal, že pri útoku došlo k poškodeniu dvoch nešpecifikovaných infraštruktúrnych zariadení.

Kosťantynivka leží približne 12 kilometrov od strategicky dôležitého mesta Časiv Jar, kde sa ukrajinské jednotky pokúšajú zabrániť ruskému postupu na západ.

Moskva popiera, že by sa počas svojej invázie na Ukrajinu cielene zameriavala na civilistov, avšak pri ruských útokoch už prišli o život tisíce z nich. Rusko tvrdí, že útoky na infraštruktúru majú za cieľ oslabiť bojaschopnosť ukrajinských síl.

Rusko v noci na utorok zaútočilo na Ukrajinu 81 iránskymi bezpilotnými lietadlami Šáhid a štyrmi raketami. Ukrajinské letectvo v aplikácii Telegram uviedlo, že protivzdušná obrana zostrelila 66 dronov. Pri útoku na mesto Záporožie ležiace na juhovýchode krajiny zahynul 47-ročný muž a ďalší deviati utrpeli zranenia. Medzi zranenými sú aj dve deti.