Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Pri ruskom útoku v Sumskej oblasti zahynuli dvaja ľudia

Ruský útok. Foto: TASR/AP

Rusko údajne zhodilo bombu na civilnú infraštruktúru, pričom boli zaznamenané štyri výbuchy.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 13. septembra (TASR) - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a ďalší šiesti utrpeli zranenia v piatok pri ruskom útoku riadenou leteckou bombou na ukrajinskú Sumskú oblasť ležiacu pri hraniciach s Ruskom, oznámili miestne úrady. Medzi zranenými je aj dieťa. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ruský útok taktiež poškodil obytné domy a nemocnicu a prerušil dodávky elektrickej energie, uviedla tamojšia oblastná vojenská správa na sociálnej platforme Telegram. Rusko údajne zhodilo bombu na civilnú infraštruktúru, pričom boli zaznamenané štyri výbuchy.

Ukrajinská protivzdušná obrana ešte predtým oznámila, že v noci na piatok zneškodnila 24 z 26 ruských dronov, ktorými Rusko útočilo na Mykolajivskú, Odeskú, Chmeľnickú a Ivano-Frankivskú oblasť. Úrady hlásili jednu zranenú osobu a škody na domoch.

Ukrajinské ministerstvo energetiky taktiež informovalo, že Rusko za uplynulý deň zaútočilo na ukrajinskú energetickú infraštruktúru v šiestich oblastiach a poškodilo priemyselnú infraštruktúru v Ivano-Frankivskej oblasti.