Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Zahraničie

Pri strete mexických drogových gangov zahynulo najmenej 19 ľudí

Granátomet, ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Vo vnútri nákladného auta sa našlo 16 zastrelených mužov a traja ďalší boli nájdení mŕtvi mimo vozidla, uviedli úrady vo vyhlásení.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Tuxtla Gutiérrez 2. júla (TASR) - Pri násilnom strete dvoch drogových gangov v juhomexickom štáte Chiapas zahynulo najmenej 19 ľudí, informovali v pondelok tamojšie úrady. TASR o tom píše podľa agentúr AFP a AP.

Vo vnútri nákladného auta sa našlo 16 zastrelených mužov a traja ďalší boli nájdení mŕtvi mimo vozidla, uviedli úrady vo vyhlásení. Medzi obeťami sú aj najmenej štyria Guatemalčania.

Vraždy zrejme súvisia s krvavými bojmi o územie medzi drogovým kartelom Sinaloa a konkurenčným gangom známym ako Kartel Mexika a Guatemaly, píše AP.

Keďže pašovanie migrantov a obchodovanie s drogami sa v tejto oblasti stali lukratívnymi, kartely v poslednom roku bojovali o kontrolu nad pašeráckymi trasami.

Nárast násilia v štáte Chiapas viedol tisíce ľudí k úteku z ich domovov. V máji bol zabitý kandidát na starostu a päť ďalších ľudí, keď ozbrojenci spustili paľbu na predvolebnom zhromaždení v meste La Concordia, približne 125 kilometrov od hranice s Guatemalou.