Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Pri Trogire vyčíňa lesný požiar, hasiči ho už dostali pod kontrolu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vyše 70 hasičom, ktorým pomáhali aj tri hasiace lietadlá, sa podarilo zabrániť, aby sa požiar rozšíril smerom k obývanej oblasti a hotelovému komplexu.

Záhreb 19. júla (TASR) - Desiatky hasičov dostali vo štvrtok neskoro večer pod kontrolu lesný požiar, ktorý vypukol neďaleko vyhľadávaného chorvátskeho prímorského letoviska Trogir. TASR o tom píše podľa agentúry AFP a chorvátskej verejnoprávnej stanice HRT.

Vyše 70 hasičom, ktorým pomáhali aj tri hasiace lietadlá, sa podarilo zabrániť, aby sa požiar rozšíril smerom k obývanej oblasti a hotelovému komplexu. "Domy ani turisti nie sú v ohrození," povedal veliteľ tamojšieho hasičského zboru Slavko Tucakovič.

Hasičský zbor zároveň informoval, že do oblasti bolo vyslaných viac jednotiek, ktoré sa snažia požiar úplne zlikvidovať. Požiar vypukol vo štvrtok podvečer v obci Seget Donji, pričom zachvátil rozsiahlu časť lesa neďaleko turistického kempu.

Chorvátsko, podobne ako aj zvyšok Balkánu, zažíva tento mesiac vlnu horúčav. Teploty tam prekračujú aj 37 stupňov Celzia.