Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 3. október 2024Meniny má Stela
< sekcia Zahraničie

Pri útokoch v Bejrúte utrpeli zranenia dvaja belgickí novinári

Hasiči civilnej obrany sa pokúšajú uhasiť požiar obytnej budovy po izraelskom leteckom útoku v štvrti Dahieh na predmestí Bejrútu 2. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Spravodajca stanice VTM Robin Ramaekers utrpel zranenia v oblasti tváre, zatiaľ čo kameramanovi Stijnovi De Smetovi ošetrili poranenie nohy.

Brusel/Bejrút 3. októbra (TASR) - Pri izraelských náletoch na Bejrút v noci na štvrtok utrpeli zranenia dvaja belgickí novinári, informoval ich zamestnávateľ. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Spravodajca stanice VTM Robin Ramaekers utrpel zranenia v oblasti tváre, zatiaľ čo kameramanovi Stijnovi De Smetovi ošetrili poranenie nohy. Zranenia utrpeli počas svojej práce, keď sa snažili informovať o aktuálnom dianí v hlavnom meste Libanonu. Obaja sú hospitalizovaní.

Okolnosti incidentu zatiaľ nie sú známe, uviedla spoločnosť. Belgické ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že situáciu pozorne sleduje.

Minulý rok bol pri cezhraničnom ostreľovaní v južnom Libanone zabitý jeden novinár a šesť ďalších reportérov utrpelo zranenia.