Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 22. september 2024Meniny má Móric
< sekcia Zahraničie

Pri útoku na Charkov utrpelo zranenia 12 ľudí a 60 museli evakuovať

Policajt zbiera dôkazy po ruskom útoku na mesto Charkov na severovýchode Ukrajiny. Foto: TASR/AP

V piatok ruské sily podnikli tri útoky na Charkov, pri ktorých utrpelo zranenia 15 ľudí. V meste Nikopol zabil v sobotu útok ruského dronu dvoch ľudí.

Kyjev 22. septembra (TASR) - Ruské sily v sobotu večer zasiahli viacposchodovú obytnú budovu v Charkove, druhom najväčšom meste Ukrajiny. Počas útoku utrpelo zranenia najmenej 12 osôb a 60 obyvateľov museli úrady evakuovať, uviedol primátor mesta Ihor Terechov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Terechov na platforme Telegram oznámil, že Rusi použili navádzanú bombu a že na mieste prebiehajú záchranné práce. Ukrajinský verejnoprávny telerozhlas Suspilne uviedol, že bomba dopadla na strom pred jedným z vchodov do budovy a došlo k výbuchu a následnému požiaru niekoľkých áut.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Syniehubov vyhlásil, že medzi ranenými bolo aj dieťa. Podľa jeho slov Moskva uskutočnila dva útoky na Charkov a jeden ďalší neďaleko mesta Izjum, kde došlo k požiaru dvoch domov.

V piatok ruské sily podnikli tri útoky na Charkov, pri ktorých utrpelo zranenia 15 ľudí. V meste Nikopol zabil v sobotu útok ruského dronu dvoch ľudí, uviedol gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak. Pri ruskom útoku zahynul jeden človek aj v meste Kurachovo, uviedla prokuratúra Doneckej oblasti.

Rusko od začiatku vojny pravidelne útočí na civilné ciele na Ukrajine a na mesto Charkov, ktoré je od hraníc vzdialené len 30 kilometrov, píše agentúra DPA.