Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Zahraničie

Pri útoku na školu v Gaze zomrelo podľa zdravotníkov 20 ľudí

Palestínčania pátrajú po telách svojich príbuzných zabitých pri izraelskom bombardovaní školy v meste Dajr al-Balah v Pásme Gazy 10. októbra 2024. Foto: TASR/AP

V škole v tábore Nusajrát sa uchýlili stovky ľudí vyhnaných z domovov v rôznych častiach Pásma Gazy, uviedol predstaviteľ civilnej ochrany podľa agentúry AFP.

Gaza 14. októbra (TASR) – Najmenej 20 ľudí prišlo o život pri izraelskom vzdušnom útoku na školu v strednej časti Pásma Gazy, ktorá slúži ako útočisko pre vysídlených Palestínčanov. S odvolaním sa na miestne nemocnice o tom v noci na pondelok informovala agentúra AP, píše TASR.

V škole v tábore Nusajrát sa uchýlili stovky ľudí vyhnaných z domovov v rôznych častiach Pásma Gazy, uviedol predstaviteľ civilnej ochrany podľa agentúry AFP. Medzi obeťami sú podľa neho aj deti a ženy. Tlačová kancelária vlády hnutia Hamas v Gaze hovorila o 22 obetiach a 80 zranených.

Izraelská armáda uviedla, že správy preveruje.

K útoku došlo niekoľko dní po tom, ako pri izraelskom nálete zahynulo v škole v neďalekom meste Dajr al-Balah najmenej 28 ľudí, napísala agentúra AFP.

Izraelská armáda opakovane obviňuje ozbrojencov Hamasu z toho, že sa ukrývajú v budovách škôl, v ktorých hľadajú útočisko tisíce Gazanov. Militantné hnutie to popiera.