Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 23. september 2024Meniny má Zdenka
< sekcia Zahraničie

Pri útoku v Chersonskej oblasti zomrela žena, sedem ľudí je zranených

Ruský útok. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že v noci na pondelok jeho sily zneškodnili osem ukrajinských dronov nad Kurskou a Belgorodskou oblasťou, ktoré hraničia s Ukrajinou.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 23. septembra (TASR) - Jedna žena zahynula pri ruskom útoku na juhoukrajinskú Chersonskú oblasť a ďalších sedem osôb utrpelo zranenia, oznámil v pondelok tamojší gubernátor Olexandr Prokudin. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Gubernátor na Telegrame oznámil, že v Chersone ruská paľba a nálety zasiahli obytné budovy, pričom v nedeľu zahynula jedna 61-ročná žena.

Podľa Produkina ruská armáda zasiahla administratívnu budovu, banku, viacposchodovú budovu a 20 domov. "Okupanti tiež poškodili plynovod, autobusy a súkromné autá," napísal gubernátor.

Rusko v nedeľu neskoro večer podniklo najmenej sedem útokov na Záporožskú oblasť a mesto Záporožie, oznámil tamojší gubernátor Ivan Fedorov. Útok na Záporožie si podľa gubernátora vyžiadal najmenej 16 zranených vrátane 15-ročného chlapca.

Časť územia v Chersonskej aj Záporožskej oblasti je pod ruskou kontrolou, pripomína Reuters.

Ukrajinské vzdušné sily v pondelok ráno oznámili, že v noci zostrelili tri bezpilotné lietadlá vypálené z Ruska. Ďalší dron a dve rakety svoje ciele nedosiahli.

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že v noci na pondelok jeho sily zneškodnili osem ukrajinských dronov nad Kurskou a Belgorodskou oblasťou, ktoré hraničia s Ukrajinou.

K útokom došlo v čase, keď je ukrajinský prezident Voldoymy Zelenskyj v Spojených štátoch, kde sa zúčastní na zasadnutí Valného zhromaždenia OSN. Očakáva sa tiež, že prezidentovi USA Joeovi Bidenovi predstaví svoj "plán víťazstva" – stratégiu pre vojnu s Ruskom. Predpokladá sa i stretnutie s oboma hlavnými kandidátmi prezidentských volieb - demokratkou Kamalou Harrisovou a republikánom Donaldom Trumpom.