Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Rakušan: Polícia identifikovala všetky obete streľby

Český minister vnútra Vít Rakušan (uprostred) a policajt Martin Vondrášek (vľavo) hovoria s novinármi po masovej streľbe na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej (FF UK) v centre Prahy 21. decembra 2023. Foto: TASR/AP

Vyšetrovacia verzia, že útočník je tiež vrahom z muža a jeho dieťaťa v Klánovickom lese, je "maximálne pravdepodobná".

Praha 22. decembra (TASR) - Česká polícia už identifikovala všetky obete štvrtkovej streľby na Univerzite Karlovej v Prahe. Minister vnútra Vít Rakušan vo vysielaní ČT24 uviedol, že obetí je 13, štrnástym mŕtvym je páchateľ. Medzi obeťami podľa neho nie je žiaden cudzí štátny príslušník, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Polícia podľa ministra na identifikácii tiel pracovala celú noc. "Poznáme všetkých 14 mŕtvych a ich identitu. Ide o 13 obetí šialeného strelca, jedným mŕtvym je sám strelec," upresnil minister. Zároveň dodal, že vyšetrovacia verzia, že útočník je tiež vrahom z muža a jeho dieťaťa v Klánovickom lese, je "maximálne pravdepodobná".

Jednou z obetí je riaditeľka Ústavu hudobnej vedy Lenka Hlávková. "S hlbokou ľútosťou oznamujeme, že včerajšie nádejné správy sa bohužiaľ nepotvrdili. Na základe overenej informácie od rodiny a s jej dovolením oznamujeme, že naša kolegyňa a riaditeľka Ústavu hudobnej vedy FF UK Lenka Hlávková včerajší útok neprežila," napísal ústav piatok na Facebooku.

Polícia v súvislosti s tragickou udalosťou prijala v piatok celorepublikové preventívne opatrenie zamerané na školy a mäkké ciele. Upozornila, že v teréne budú aj policajti s dlhými zbraňami.





(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)