Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Zahraničie

Železničnú stanicu v Bregenzi zatvorili, nahlásili tam bombu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Hrozbu dostalo e-mailom približne o 17.00 h riaditeľstvo polície vo Voralrbersku.

Bregenz/Viedeň 3. októbra (TASR) — Séria vyhrážok nastražením bomby na železničných staniciach v Rakúsku pokračovala aj vo štvrtok. Podvečer polícia pre takúto vyhrážku uzatvorila železničnú stanicu v Bregenzi, hlavnom meste spolkovej krajiny Vorarlbersko. TASR správu prevzala z agentúry APA.

Hrozbu dostalo e-mailom približne o 17.00 h riaditeľstvo polície vo Voralrbersku. Následne bola na stanici prerušená železničná doprava.

V pondelok sa anonym vyhrážal odpálením bomby na hlavnej železničnej stanici v Grazi. V utorok sa hrozba týkala stanice v Linzi, v stredu staníc v mestách St. Pölten, Salzburg a Klagenfurt. Všetky stanice museli uzatvoriť a na niekoľko hodín pozastaviť železničnú dopravu.

Polícia na základe analýzy obsahu hrozieb predpokladá, že všetky ich písal ten istý človek. V prípade dolapenia páchateľa mu hrozí niekoľkoročné väzenie.

Polícia v Dolnom Rakúsku vo štvrtok oznámila, že v stredu okolo 23.00 h dostala hrozbu prostredníctvom kontaktného formulára aj viedenské letisko vo Schwechate. Správa však bola "veľmi vágna" a bolo v nej málo informácií, povedal policajný hovorca Johann Baumschlager. Podľa polície tento prípad nesúvisí s hrozbami adresovanými železničným staniciam.