Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Zahraničie

Rukojemnícka dráma pri Paríži: Ozbrojenci z nákupného strediska ušli

Policajti hliadkujú pred nákupným centrom na parížskom predmestí Villeneuve-la-Garenne 13. júla 2015. Neznámi ozbrojenci prepadli dnes nákupné centrum na parížskom predmestí Villeneuve-la-Garenne, kde zadržali približne desať ľudí ako rukojemníkov. Foto: TASR/AP

Zverejnené informácie o zadržaní rukojemníkov polícia nedokázala potvrdiť.

Paríž 13. júla (TASR) - Paríž 13. júla (TASR) - Neznámi ozbrojenci, ktorí dnes ráno prepadli nákupné stredisko na parížskom predmestí Villeneuve-la-Garenne a údajne v ňom zadržiavali rukojemníkov, sú po zásahu polície na úteku. Agentúra Reuters o tom informovala s odvolaním sa na francúzske médiá.

Po nahlásení prepadnutia pobočky módneho reťazca Primark, ležiacej niekoľko kilometrov severne od parížskeho centra, polícia uzavrela široké okolie a neskôr z budovy evakuovala 18 ľudí. Denník Le Monde na svojich internetových stránkach uviedol, že udalosť si nevyžiadala zranenia.

Podľa policajných zdrojov, na ktoré sa odvoláva Reuters, nič nenasvedčuje tomu, že by páchateľmi boli teroristi, a zrejme išlo o dvoj- alebo trojčlennú skupinu lupičov. Zverejnené informácie o zadržaní rukojemníkov polícia nedokázala potvrdiť.