Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Rusi tvrdia, že obsadili dedinu Kalynove na východe Ukrajiny

Ukrajinský hasič. Foto: TASR/AP

Rusko sa stále snaží ovládnuť celý Donbas a v tamojšej ofenzíve pokračuje aj navzdory pretrvávajúcej cezhraničnej operácii ukrajinských síl v ruskej Kurskej oblasti, ktorá sa začala 6. augusta.

Moskva 7. septembra (TASR) - Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Obec Kalynove sa nachádza juhovýchodne od mesta Pokrovsk a podľa ukrajinských údajov sčítania obyvateľstva z roku 2001 mala približne 200 obyvateľov. Počas uplynulých týždňov zabrala Moskva viacero dedín v okolí.

Mesto Pokrovsk je dôležitým logistickým uzlom a v súčasnosti ho ohrozuje rýchly postup Ruska v priemyselnej oblasti Donbasu. Okrem neho je cieľom moskovských jednotiek aj mesto Toreck.

Rusko sa stále snaží ovládnuť celý Donbas a v tamojšej ofenzíve pokračuje aj navzdory pretrvávajúcej cezhraničnej operácii ukrajinských síl v ruskej Kurskej oblasti, ktorá sa začala 6. augusta. Za ten čas sa ukrajinským silám podarilo dobyť viac ako 1000 štvorcových kilometrov ruského územia.