Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Rusi v noci útočili na Záporožskú oblasť, tvrdí ukrajinská armáda

Ilustračnásnímka. Foto: TASR/AP

Ruské sily podľa generálneho štábu Ukrajiny nasadili do útokov okrem iných najmenej šesť modifikovaných protilietadlových rakiet typu S-300.

Kyjev 26. júna (TASR) - Ruské jednotky podnikli v noci na pondelok sériu útokov rôznymi zbraňovými systémami na Záporožskú oblasť na juhovýchode Ukrajiny, uviedol generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Ruské sily podľa generálneho štábu Ukrajiny nasadili do útokov okrem iných najmenej šesť modifikovaných protilietadlových rakiet typu S-300. Od nedele okrem toho Kyjev zaznamenal dovedna 33 vzdušných a 45 raketových útokov zo strany Ruska.

"V dôsledku ruských teroristických útokov došlo k zraneniu civilistov a poškodeniu obytných domov, obchodných i administratívnych budov a súkromných vozidiel," uvádza sa v najnovšom vyhlásení ukrajinského generálneho štábu k situácii na bojisku. Agentúra DPA pripomína, že tvrdenia nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

Ruské jednotky sa okrem toho podľa ukrajinskej armády pokúsili južne od Záporožskej oblasti zastaviť postup ukrajinských jednotiek a opätovne získať stratené pozície. Ostreľovaných bolo pritom najmenej 30 obcí.