Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Zahraničie

Ruská armáda tvrdí, že Šojgu navštívil vojakov na východe Ukrajiny

Na snímke ruský minister obrany Sergej Šojgu počas stretnutia s ruským prezidentom Vladimirom Putinom k otázke postupu špeciálnej vojenskej operácie, ako aj situácii v palestínsko-izraelskom konflikte v rezidencii Novo-Ogaryovo pri Moskve v pondelok 16. októbra 2023. Foto: TASR - AP

Šojgu naposledy navštívil frontovú líniu na Ukrajine začiatkom augusta.

Moskva 25. októbra (TASR) - Ruský minister obrany Sergej Šojgu navštívil veliteľské stanovište ruskej armády na Ukrajine a stretol sa tam s vysokopostavenými dôstojníkmi, uvádza sa v stredajšom vyhlásení ruských ozbrojených síl. TASR informuje na základe správy agentúr DPA a AFP.

Šojgu navštívil veliteľské stanovište Vostok na okupovanom východe Ukrajiny a vypočul si správu o situácii na frontovej línii, o výcviku operátorov dronov a prípravách na boje v podmienkach zimy.

Armáda tiež zverejnila videozáznam, na ktorom vidieť ruského ministra obrany, ako letí vo vrtuľníku; z vyhlásenia ale nebolo bezprostredne jasné, kedy presne Šojgu túto návštevu uskutočnil.

Ruské jednotky v posledných týždňoch vystupňovali svoje útoky na východoukrajinské mesto Avdijivka ležiace neďaleko Donecka.

Šojgu naposledy navštívil frontovú líniu na Ukrajine začiatkom augusta.