Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ruská armáda zasiahla budovu regionálnej správy v Mykolajive

Na snímke 90-ročná Sofia prichádza do centra Ukrajinského Červeného kríža počas 33. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v Mikolajive 28. marca 2022. Foto: TASR/AP

Ako píše reportérka denníka The Washington Post Isabelle Khurshudyanová, ktorá sa nachádza na Ukrajine, nie je to prvý raz, čo ruskí vojaci útočili na vládnu budovu.

Kyjev 29. marca (TASR) - Budovu regionálnej správy v ukrajinskom meste Mykolajiv zasiahla v utorok raketa vystrelená ruskou armádou, uviedol gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim. TASR túto informáciu prevzala z agentúry AFP.

"Bola zasiahnutá budova regionálnej správy," napísal Kim na Facebooku. Cez aplikáciu Telegram priblížil, že väčšina ľudí v zasiahnutej budove "zázračne unikla", ale osem civilistov a traja vojaci sú nezvestní.

Ako píše reportérka denníka The Washington Post Isabelle Khurshudyanová, ktorá sa nachádza na Ukrajine, nie je to prvý raz, čo ruskí vojaci útočili na vládnu budovu. Charkovskú budovu regionálnej správy zasiahla raketa ešte v prvom týždni vojny.
Na archívnej snímke z 27. marca 2022 kostol zničený po ruskom útoku v Charkove.
Foto: TASR/AP

"Prišli na to, že toto mesto nemôžu obsadiť, a rozhodli sa poslať mne – alebo nám všetkým – pozdrav," dodal Kim.

V Turecku sa v utorok dopoludnia začalo ďalšie kolo mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom. Rozhovory pod záštitou tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana sú prvým stretnutím týchto delegácií za viac ako dva týždne, keďže rokovania v poslednom čase prebiehali najmä virtuálne.