Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Zahraničie

Ruská raketa opäť zasiahla rodné mesto Zelenského, hlásia zranených

Fragmenty ruskej rakety na mieste poškodeného obytného domu v ukrajinskom meste Kryvyj Rih. Foto: TASR/AP

Šéf vojenskej mestskej správy Oleksandr Vilkul na sociálnych sieťach informoval, že stredajší úder zasiahol civilnú infraštruktúru, pričom sa zranili štyria ľudia.

Kyjev 28. augusta (TASR) - Na Kryvyj Rih, rodné mesto ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Dnepropetrovskej oblasti, v stredu znovu dopadla ruská raketa. Udialo sa to v čase, keď v meste platí deň smútku za štyri obete ruského útoku z utorka. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AP.

Šéf vojenskej mestskej správy Oleksandr Vilkul na sociálnych sieťach informoval, že stredajší úder zasiahol civilnú infraštruktúru, pričom sa zranili štyria ľudia.

Ruské sily v utorok druhý deň po sebe vypálili na Ukrajinu desiatky rakiet a dronov. V dôsledku tohto útoku, ktorý zasiahol budovu civilnej infraštruktúry v centre mesta Kryvyj Rih, prišli o život štyria ľudia a piati ďalší sa zranili. V stredu našli v troskách budovy ďalšie telo a záchrannú operáciu následne ukončili.

"Keď je Kryvyj Rih v smútku, nepriateľ opäť útočí. A opäť mieri na civilistov," povedal gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak.

Rusko začiatkom tohto týždňa zintenzívnilo bombardovanie Ukrajiny. V pondelok na svojho suseda vypustilo vyše sto rakiet a zhruba stovku dronov. Veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk tvrdí, že išlo o vôbec najväčší letecký útok od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Toto salvo rakiet a bezpilotných lietadiel Moskva vypustila v čase, keď ukrajinské sily hovoria o svojom ďalšom postupe do vnútra ruskej Kurskej oblasti, kde od 6. augusta podnikajú prekvapivú ofenzívu. Rusi zas napredujú smerom k ukrajinskému mestu Pokrovsk, dôležitému dopravnému uzlu v Doneckej oblasti.