Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 13. september 2024Meniny má Ctibor
< sekcia Zahraničie

Ruská raketa zničila budovu, pod troskami sú pravdepodobne ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Útok si vyžiadal aj štyroch zranených, ktorých hospitalizovali v nemocnici, oznámili miestne úrady v aplikácii Telegram.

Kyjev 27. augusta (TASR) - Pri ruskom raketovom útoku na budovu civilnej infraštruktúry v stredoukrajinskom meste Kryvyj Rih zahynul najmenej jeden človek. Pod troskami sa môžu nachádzať ešte piati ľudia, oznámili v utorok tamojší predstavitelia. TASR sa odvoláva na agentúru Reuters.

Útok si vyžiadal aj štyroch zranených, ktorých hospitalizovali v nemocnici, oznámili miestne úrady v aplikácii Telegram. Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak dodal, že budova je po útoku úplne zničená.

Agentúra Reuters nemohla tieto správy nezávisle overiť. Rusko sa k incidentu bezprostredne nevyjadrilo. Kremeľ viackrát uviedol, že ruské sily sa pri svojich útokoch na Ukrajinu nezameriavajú na civilné objekty.

Rusko podniklo na Ukrajinu masívny útok aj v pondelok, pričom vypustilo vyše 200 rakiet, striel a dronov. Moskva zasiahla až 15 ukrajinských oblastí a zamerala sa na energetickú infraštruktúru.