Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Zahraničie

Ruské a čínske vojenské lode uskutočnili spoločné cvičenia v Tichomorí

Na archívnej snímke námorné cvičenie Číny a Ruska. Foto: TASR/AP

Ruské a čínske námorné lode podľa agentúry začali spoločné hliadky po tom, čo sa v septembri zúčastnili na námorných cvičeniach Pej-pu/Spolupráca 2024.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Moskva 8. októbra (TASR) - Ruské a čínske vojenské lode uskutočnili protiponorkové misie v severozápadnej časti Tichého oceánu v rámci spoločnej hliadky v ázijsko-tichomorskom regióne, uviedli v utorok ruské médiá. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Podľa tlačovej agentúry Interfax, ktorá citovala ruskú Tichomorskú flotilu, boli cvičenia zamerané na organizáciu protiponorkovej obrany.

Ruské a čínske námorné lode podľa agentúry začali spoločné hliadky po tom, čo sa v septembri zúčastnili na námorných cvičeniach Pej-pu/Spolupráca 2024.

Počas týchto hliadkovacích misií bolo naplánovaných niekoľko tréningov a bojových cvičení vrátane organizovania protiponorkovej obrany a záchrany na mori, uviedla agentúra Interfax, ktorá neinformovala o časovom harmonograme cvičení.

Do cvičení sa zapojili ruské protilietadlové a protiponorkové plavidlá Admirál Pantelejev a Admirál Tribuc. Z čínskej strany boli na cvičeniach torpédoborce Si-ning a Wu-si, fregata Lin-i a integrovaná zásobovacia loď Tchaj-chu.