Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

Ruské jednotky na východe Ukrajiny intenzívne útočia, tvrdí armáda

Ukrajinskí vojaci. Foto: TASR/AP

V okolí Torecka zaútočili ruské jednotky na ukrajinských vojakov v priebehu pondelka 21-krát, spresnili ukrajinské ozbrojené sily.

Kyjev 20. augusta (TASR) - Ukrajinská armáda v pondelok uviedla, že jej jednotky boli vystavené desiatkam útokov zo strany ruských síl v okolí miest Toreck a Pokrovsk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, kde Moskva v súčasnosti dosahuje územné zisky. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

V okolí Torecka zaútočili ruské jednotky na ukrajinských vojakov v priebehu pondelka 21-krát, spresnili ukrajinské ozbrojené sily. Niektoré z útokov pritom pokračovali aj po zotmení.

Vo vyhlásení ukrajinskej armády sa tiež uvádza, že pri meste Pokrovsk došlo v priebehu pondelka k 63 potýčkam. Front pri Pokrovsku je oblasťou najintenzívnejších bojov na východe Ukrajiny s rekordným počtom stretov, ktoré zaznamenali v priebehu uplynulého týždňa, píše Reuters.

Pokrovsk, v ktorom stále žije približne 53.000 ľudí, je jedným z hlavných ukrajinských obranných bodov a kľúčovým logistickým uzlom v Doneckej oblasti. Podľa miestnych úradov Rusi týmto smerom postupujú rýchlo. Ukrajinské úrady v pondelok nariadili rodinám s deťmi v meste Pokrovsk a okolí, aby sa okamžite evakuovali.